onsdag 13. februar 2013

Dagens middag(tips): Kyllingsalat m/ foccacia og pesto


Det smaker egentlig fantastisk godt med salat til middag, så lenger en fyller den med gode ingredienser, og serverer den til godt brød og god dressing. Og med en slik middag, får du en herlig lunch til jobb neste dag!


KYLLINGSALAT
ingredienser:                    
- rapidsalat/hjertesalat
- ruccola    
- blomkål
- brokkoli
- agurk
- paprika          
- babymais
- sukkererter
- fullkornspasta
- mini gullerøtter
- et glass fetaost i krydderolje.
- 2 stk kyllingfilet i strimler
- fajitaskrydder (finnes i hyllen ved tacokrydder)
 Dette gjør du:  
- stek kyllingstrimlene og tilsett fajitaskrydder
- kok pasta, avkjøles under rennende kaldt vann
- kutt alle grønnsaker, og bland sammen.
- bland alt sammen
- fordel fetaosten i salaten, og hell oljen over.
- spis med god samvittighet!


FOCCACIABRØD
ingredienser:                                               
- 7 dl fint hvetemel                                    
- 2 dl grovt rugmel                                    
- 2 Ss sukker                                            
- 1 pose blå tørrgjær.                                  
- 3 Ss rapsolje                                            
- 1 beger rømme                                         .
- varmt vann fra springen                        
- provence-krydder                                    
- grovmalt pepper                                      
- hvitløksurter (santa maria)
-grovsalt/saltflak
-rapsolje                                            
Dette gjør du:
- bland alt det tørre i en bolle
- tilsett rømme, olje og vann til passe  "klissete" deig.
- bland/ elt sammen til en deigmasse (deigen bør være nok så klissete/ og ikke så fast)
- heves 20- 30 min i bollen - tøm rapsolje (ca 2-3 mm i høyden)i en dyp langpanne
- hell deigmasse over, og bre den utover med hendene
- krydre jevnt fordelt med all krydder over deigbunnen
- tøm rapsolje over (ca 2-3mm i høyden)
- bruk fingretuppene og press deigen ned til bunnen av langpannen, altså: lag hullmerker over hele deigen.
 stekes på 180 grader til den har en lysebrun farge på toppen (ca 12-15 min)  


RØD PESTO 
ingredienser:                                             
- et glass soltørkede tomater i olje              
- 1+ 1/2 hvitløksfedd                                
- 1 liten pose pinjekjerner                        
- 1 dl rapsolje
 Dette gjør du:
- hell alt i en blender/stavmikser, moses til fin konsistens
- smak, og tilsett mer av det som ønskes.
- serveres med rømme for å temme smaken.
En dæsj rømme og en dæsj pesto over salaten = god dressing!
                                                       

2 kommentarer:

  1. så kjekkt me mattips Sarah!;) Har prøvd hevetipset om å ha deigen i steigeovnen, å jammen va d knalllurt!

    SvarSlett
    Svar
    1. ååå så kjekt å hørra at andre bruke tipså mine :) bra dæ funka ;)

      Slett